Način pripreme
Umutimo jaja sa 300 ml mleka, lepo bi bilo da su na sobnoj temperaturi. Ugrevamo preostalo mleko i sipamo jednu kašiku šećera i brašna. Promešamo i čekamo da se aktivira.
Za to vreme prosevamo brašno i pravimo udubljenje, sipamo smesu od jaja i kvasca. Zamesimo elastično testo i ostavljamo da odstoji i nadođe. Podelimo na tri lopte, od jedne pravimo male loptice, koje ređamo na kraju pleha, obloženim papirom za pečenje, svaku lopticu sečemo na dva mesta makazama. Od druge lopte razvijamo koru koju mažemo maslacem, uvijamo u rolat i sečemo po dužini. Uvijamo dva dela.
Od trećeg dela pravimo tri posebna dela - jednu malu oblu koru koju stavljamo u sredinu i preko nje stavljamo uvrnuti krug. Pravimo mali uvrnut fiitilj sa ruzom, koja se pravi od razvijen ih izzrezanih krugova prikupljeni i oblkovanih rukama.
Pogača se ostavlja da nadođe, nakon čega je mažemo žumancem i posipamo susamom i makom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 35 minuta.