Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pile sa pečurkama - janija

Pile sa pečurkama - janija

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pile sa pečurkama - janija2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Iznenadite porodicu ovim ukusnim receptom za piletinu sa pečurkama."

Potrebni sastojci

  • piletina - oko 700 - 800 g
  • luk - 2 - 3 srednje glavice
  • paradajz pire - 2 kašike
  • pečurke - 500 g svežih
  • vino - 100 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • ruzmarin - mleven
  • so
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na veće komade i stavite ga da se kuva u dovoljno vode. U drugoj posudi zagrejte ulje, pa prodinstajte sitno iseckane luk, šargarepu, beli luk i pečurke.

Čim se malo proprže, sipajte vino, mešajte 1-2 minuta i dodajte paradajz pire, začine i meso koje se skuvalo.

Neprestano mešajući, polako sipajte pileći bujon i ostavite da se sve zajedno kuva dok povrće ne bude gotovo.

Na kraju dodajte skrob ili brašno koje ste prethodno razmutili u malo vode. Jelo poslužite uz seckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: