Mekike na godečki način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
08/03/2017
"Da li znate gde se prave najukusnije mekike na svetu? Baš tako - u Godeču. "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 102
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dvaput prosejte brašno, pa od njega, soli, umućenih jaja, sode pomešane sa kiselim mlekom zamesite tvrdo testo.

Posipajte ga brašnom i neka odstoji na toplom 30 minuta.

Razvijte koru debljine 5-6 mm. Pomoću staklene čaše, noža ili kalupa isecite mekike. Pržite ih u vreloj masti sa obe strane.

Mekike poslužite sa šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar