Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike na godečki način

Mekike na godečki način

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Mekike na godečki način
Fotografije: Rumyana milcheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Da li znate gde se prave najukusnije mekike na svetu? Baš tako - u Godeču."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 200 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dvaput prosejte brašno, pa od njega, soli, umućenih jaja, sode pomešane sa kiselim mlekom zamesite tvrdo testo.

Posipajte ga brašnom i neka odstoji na toplom 30 minuta.

Razvijte koru debljine 5-6 mm. Pomoću staklene čaše, noža ili kalupa isecite mekike. Pržite ih u vreloj masti sa obe strane.

Mekike poslužite sa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: