Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Kasar (tursko jelo)

Kasar (tursko jelo)

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Kasar (tursko jelo)2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Neverovatno, aromatično, jednostavno i brzo jelo za prezalogajiti u svako doba! I zasiti i ukusno je!"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • peršun - 1 veza
  • nana - 10 listova
  • mladi luk - 1 veza
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • pire - 1 kašičica od paprike ili paradajza
  • sok od limuna - 1 limun
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite sitno iseckan luk na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte pire od paprike ili paradajza. Dodajte opran i oceđen bulgur zajedno sa solju, crnim i crvenim biberom, limunovim sokom i sitno isečenim paradajzom.

Promešajte i malko zatim dolijte vodu, neophodnu da bi se bulgur skuvao. Kuvajte jelo na slaboj vatri, dok se bulgur (geršla) ne skuva. Po potrebi dolivajte vodu.

Na kraju dodajte sitno iseckan mladi luk, peršun zajedno sa limunovim sokom. Promešajte dobro i prebacite u veliki tanjir. Servirajte Kasar sa listom zelene salate.

Ovaj turski garnirung može da se pravi samo od svežih namirnica, dok se samo bulgur kuva sa malo začina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: