Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Turska salata Kasar

Turska salata Kasar

TanqTanq
Početnik
32
Turska salata Kasar
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sveža i dijetetska salata sa orijentalnom egzotikom"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja, sitan turski bulgur
  • salsa od paradajza - 1 i 1/2 supene kašike (paradajz pire)
  • mladi luk - 3 - 4 struka ili 1 glavica starog luka
  • paprike - 1 komad, srednje veličine (zelena)
  • peršun
  • limun - 1 komad
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte bulgur u duboku posudu i prelijte toplom vododom (voda treba da bude jedan prst iznad bulgura), ostavite sa strane.

Ugrejte ulje u tiganju, stavite luk i sitno iseckanu papriku i pržite dok ne postane prividno (pazire luk i paprika se ne prže da dobiju braon boju), nakon toga dodajte salsu od paradajza i pržite još 5-6 minuta.

Dobijenu smesu sipajte u bulgur, koji je već nabubrio (bulgur treba da upije svu vodu), promešajte lepo i posolite po ukusu, poklopite i ostavite da se ohladi 30 minuta, nakon toga isecite peršun i iscedite limun. Veoma lagana i prijatna salata za sva godišnja doba.

Napomena: U većini slučajeva turkinje je prave sa svežim paradajzom umesto salse i sve stavljaju sirovo, ali meni se lično to ne dopada. Možete probadi obe varijante.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: