Pečene tulumbice

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pečene tulumbice2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
40
"Jedini razlog da idemo u teretanu nekoliko puta nedeljno je da bismo mogli bez griže savesti da jedemo ove ukusne tulumbe!"

Potrebni sastojci

  • voda - 500 ml
  • brašno - 300 g
  • ulje - 100 ml
  • so - prstohvat
  • jaja - 6 komada
  • za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 1 kg
  • vanilin šećer - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu, ulje i so da proključaju. Sklonite sa vatre i odjednom isipajte potrebno brašno. Mešajte sve dok testo ne prestane da se lepi za zidove šerpe.

Neka odstoji 10 minuta i dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta koje dodate, dobro umutite.

Dobijeno testo stavljajte u špric za tulumbe i istiskajte ih u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Zatim tulumbe stavite da se peku u rernu zagrejanu na 180 stepeni, dok ne porumene.

Za sirup stavite vodu sa šećerom i vanilin šećerom da provri, pa neka se krčka sve dok se sirup ne zgusne malo.

Kad se pečene tulumbice ohlade, prelijte ih vrućim sirupom i možete ih poslužiti kada malo odstoje. Broj tulumbi koje ćete dobiti zavisi od njihove veličine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: