Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Domaće gjuzleme

Domaće gjuzleme

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368735
Domaće gjuzleme
Fotografije: Mimi Peneva
2 / 4
09/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Koliko god gjuzlema da spremite, nikada neće biti dovoljno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 - 450 g
  • kvasac - 5 g
  • voda - 200 ml mlake
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • sir - 150 - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u mlakoj vodi, zajedno sa šećerom i soli. U brašnu napravite udubljenje, pa isipajte nadošli kvasac i zamesite glatko testo koje se ne lepi.

Neka testo odstoji 30 minuta. Nakon toga ga podelite na 6-8 loptica. Pomoću oklagije i malo brašna razvijte tanke kore.

Preko razvijene kore rasporedite mrvljen sir i nekoliko kockica kačkavalja. Preklopite, tako da dobijete kocku ili pravougaonik. Dobijene gjuzleme pecite na saču ili ispržite u tiganju i, po želji, premažite ih maslacem.

Napomena: Broj gjuzlema koje ćete dobiti zavisi na koliko lopti ćete podeliti testo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: