Bavarski krem

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Pronašli smo dostojnog izazivača omiljenog Krem Brulea"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 200 g
  • jaja - 6 žumanca
  • vanila - 1 šipka i 3 - 4 kesice
  • želatin - 6 listova ili 1, 5 - 2 kesice
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte mleko sa 100 g šećera i dve vrste vanile, tako što pre nego što je stavite, šipku presečete na pola i ostružite je, a sadržaj dodajte u mleko. Kada proključa, skinite sa vatre.

Umutite žumanca veoma dobro sa preostalih 100 g šećera. U žumanac dodajte mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Vratite posudu na vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne. Krem ne treba da proključa, jer je moguće da se zgrudva. Kada se zgusne, ostavite ga po strani.

Potopite želatin u hladnu vodu oko 10 minuta. Ocedite ga i umešajte u vruć krem. Ostavite da se ohladi, s vremena na vreme ga promešajte.

Na kraju, dobro umutite pavlaku i postepeno je sjedinite sa ohlađenim kremom. Rasporedite bavarski krem u odgovarajuće posude ili kupice i ostavite ga u frižider na 2-3 sata pre služenja.

Servirajte bavarski krem sa slatkom ili sirupom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: