Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma u đuvečarama

Pileća kavarma u đuvečarama

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Pileća kavarma u đuvečarama
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kavarma u đuvečari - ukusna i laka za pripremu!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g
  • luk - 4 glavce
  • paradajz - 1 izrendan
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so
  • origano
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje, sipajte ulje u duboki tiganj i stavite meso, dodajte iseckan luk, izrendan paradajz, paradajz pire i voda.

Ostavite da se dinstana tihoj vatri 5 minuta.

Začinite začinima i vinom i prebacite u đuvečare. Pecite u rerni još 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: