Mamin pileći frikase

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
13/03/2017
"Setite se sami odakle mami ovaj recept za ekonomičan i sočan pileći frikase. "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 670
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake operite, stavite ih da se kuvaju zajedno sa bujonom, pa ih posolite po želji. Kad se skuvaju, sklonite sa vatre, pa procedite bujon.

U šerpi propržite maslac sa malo ulja i brašno, pa malo posolite i neka se prži dok brašno ne dobije zlatkastu boju, a zatim dodajte kiselo mleko. Nekoliko minuta mešajte i sklonite sa vatre.

Dok polako mešate, postepeno sipajte bujon i dodajte pileće batake. Vratite na ringlu i mešajte još nekih 10 minuta na tihoj vatri, dok se bujon ne zgusne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar