Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Mlečni koh sa lakim Rafaelo kremom

Mlečni koh sa lakim Rafaelo kremom

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
972945434
Mlečni koh sa lakim Rafaelo kremom
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 4
13/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Perfektan desert, lak, ukusan, mirisan i vazdušast! Dostojno društvo za čaj ili kafu !"

Potrebni sastojci

  • za koh
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g (može i slatka pavlaka - po vašem izboru)
  • šećer u prahu - 100 g
  • krem - 1 pakovanje, vanila Dr Oetker
  • sveže mleko - 400 ml
  • želatin - 1 komad
  • za preliv
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

4 jaja umutite sa 1 šoljom šećera dok ne dobijete vazdušast krem. Dodajte 1 šolju brašna, 1 prašak za pecivo i 2 vanile. Dobićete malo gušću smesu od testa za biskvit. Sipajte u pleh sa prstenom koji se sklanja (18 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Dobijate koru sličnu puslicama - hrskavu i slatku.

Ugrejte 150 ml svežeg mleka i 4 kašike šećera i kada se šećer rastopi, kašikom obilno prelijte koru. U istu šerpu sipajte još 400 ml svežeg mleka i preostali šećer i pripremite puding od vanile dr Oetker.

Umutite 400 g kisele pavlake sa šećerom po ukusu (pavlaka treba da bude na sobnoj temperaturi) i dodajte krem. na kraju dodajte želatin rastopljen na pari, kako bi se osigurali od curenja kada uklonite prsten.

Odozgo pospite obilno kokosovim brašnom i po želji možete staviti bombone Rafaelo kao ukras. Ostavite u frižider da se stegne na 2 sata. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: