Seoski paprikaš sa krompirom i ćufticama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
14/03/2017
"Paprikaš sa dahom ukusnih uspomena na detinjstvo, nezaboravna leta na selu kod babe i mnogo smeha i poderanih kolena "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 105
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i deo peršuna na veoma sitno i stavite ih u posudu. Dodajte mleveno meso, jaje, prezle, prstohvat soli i zamesite. Pokrijte i ostavite 15 minuta.

U šerpu nalijte 3 litra vrele vode, sačekajte da provri.

Za to vreme napravlite okrugle ćuftice, uvaljajte ih u brašno i pažljivo ih spustite u vodu.

Oljuštite krompir, šargarepu i operite ih. Isecite krompir na krupnije, šargarepu na sitno i dodajte u ćuftiće. Ostavite da se krčka na slaboj vatri dok krompir ne bude gotov.

Zagrejte malo ulja u tiganju i stavite kašiku brašna. Mešajte i čim se brašno zaprži, dodajte kašičicu aleve paprike. Promešajte i sipajte zapšku u kupući paprikaš.

Dodajte paradajz pire, so i ostatak iseckanog peršuna.

Promešajte i nakon pet minuta sklonite s vatre.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar