Način pripreme
Praziluk dobro očistite, operite i sitno iseckajte. Šargarepe ogulite i krupno izrendajte. Crni luk oljuštite i iseckajte.
Mleveno meso, jaje, pirinač, biber i seckan luk (1-2 kašike) pomešajte i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Propržite praziluk, šargarepu i luk sa malo ulja i vode. Kad ostane samo ulje, dodajte alevu papriku (1 kašičica), so i brašno (1-2 kašike). Promešajte i sipajte vodu (1 litar).
Stavite na vatru i kad počne da ključa, ostavite tako 5 minuta, a zatim dodajte ćufte (ako je mleveno meso suviše meko i ne možete da napravite ćufte, uzimajte kašikom i stavite u čorbu dok vri).
Jelo se kuva dok se ćufte ne budu gotove i dok se sos ne zgusne.
Pre nego što sklonite čorbu sa vatre, posipajte sitno seckanim peršunom.