Način pripreme
Mleveno meso pomešajte sa prethodno potopljenim i oceđenim kriškama hleba, sitno iseckanim lukom, 2 jajeta i začinima. Dobro promešajte i neka odstoji u frižideru.
Nakon toga napravite ćufte veličine jajeta. Poređajte ih u tepsiju, tako da unutar svake ćufte napravite udubljenje nalik na gnezdo. Sva gnezda prelijte 1/2 maslaca, koji ste prethodno otopili. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme skuvajte krompir i ispasirajte, zajedno sa mlekom i malo maslaca. Dobro promešajte i dodajte preostalo jaje.
Kad ćufte izvadite iz rerne, napunite ih krompir pireom. Paradajz pire rastvorite sa malo vode i prelijte ćufte. Vratite tepsiju u rernu i sačekajte da se sve malo zapeče.
Ćufte poslužite dok su tople i posipajte ih naredndanim kačkavaljem.