Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od bundeve Uživanje

Krem od bundeve Uživanje

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Krem od bundeve Uživanje
Fotografije: Diana Kostova
7 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"U sezoni bundeva, ne propustite da probate i ovaj neodoljivi predlog za krem sa bundevom"

Potrebni sastojci

  • za bundevu
  • bundeva - oko 1 kg
  • šećer - 3 kašike
  • voda - 1 šolja
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1/2 šolje
  • brašno - 3 kašike
  • vanila
  • maslac - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • keks - 1 pakovanje, čajni kakao
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bundevu od semenki i kore, nasecite je na veće komade i stavite je u pleh. Na svako parče pospite šećer i sipajte čašu vode. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 40 minuta, sklonite foliju i dopecite još 15 minuta. U zavisnosti od rerne, vreme pečenja može da varira, procenite sami, proveravajući.

Napravite krem, tako što u kaserolu sipate 300 ml mleka i dodajte šećer i maslac. Stavite na vatru na prokuva. Umutite jaje sa prostalim mlekom i brašnom.

Sipajte smesu sa jajetom u tankom mlazu u mleko koje se kuva, neprestano mešajući i pazite da ne zagori. Mešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete gladak krem. Na kraju dodajte vanilu za aromu i skinite sa vatre. Izvadite bundevu, ispasirajte je i dodajte u krem. Dobro promešajte i ostavite krem da se ohladi.

Umutite pavlaku, uzmite jedan deo i promešajte ga sa kremom, mešajući u jednom pravcu, nakon toga dodajte preostalu pavlaku i ponovo pažljivo promešajte.

Uzmite čašice za desert, kupice ili bilo šta za posluženje. Po dnu izlomite malo keksa, sipajte krem preko i ukrasite keksom izmrvljenim u prah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: