Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač s višnjama i krem sirom

Kolač s višnjama i krem sirom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Kolač s višnjama i krem sirom
Fotografije: Anelia Terzieva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Po pričama očevidaca Dobija se veoma šaren i lep, užasno ukusan kolač"

Potrebni sastojci

  • čokoladna smesa
  • čokolada - 100 g (minimum 52% kakaa)
  • maslac - 125 g
  • šećer - 60 g
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 šolja (120 g)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • smesa sa krem sirom
  • krem sir - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 70 g (ili po ukusu)
  • liker od limuna - 2 kašike
  • sloj sa višnjama
  • višnje - 1 šolja (višnje u sirupu, isceđene iz sirupa)
  • brašno - 1 kašičica
  • prstohvat cimeta po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladna smesa: Istopimo čokoladu i maslac na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj i ostavimo smesu da se ohladi. Jaja umutimo sa šećerom i vanilom. U tu smesu pažljivo dodajemo čokoladnu, a nakon što se dobro pomešaju dodajemo i prosejano brašno s praškom za pecivo.

Smesa sa krem sirom: Umutimo sastojke za belu smesu pomoću miksera dok ne dobijemo glatki krem.

Višnje pospemo brašnom malo pre nego što ih dodamo u kolač.

Zagrejemo rernu na 180 stepeni bez ventilatora. Kalup za tortu postavimo hartijom za pečenje. Ređamo belu i braon smesu dok u sredinu stavljamo voće. Dobija se veoma šaren i lep i užasno ukusan kolač. Pečemo oko 40 minuta.

Čeka se da se potpuno ohladi kolač i tek se onda izvadi iz kalupa. Ukrašavamo i serviramo prema želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: