Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Piletina sa pirinčem, pečurkama i povrćem

Piletina sa pirinčem, pečurkama i povrćem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Piletina sa pirinčem, pečurkama i povrćem
Fotografije: Elitsa
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
6
"Biće toliko ukusno, da unapred znamo da ćemo sipati još jednom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 500 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad zelene i 1 komad crvene
  • pečurke - 200 g
  • belo vino - 1/2 šolje
  • biber
  • origano
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake kuvajte 30 minuta. Bujon procedite i ostavite po strani. Razdvojite meso od kostiju i krupno isecite.

U tiganju propržite sitno iseckane luk, beli luk (ili usitnjen) i pečurke. Nakon 3-4 minuta dodajte iseckane šargarepu i paprike.

Kada povrće omekša, dodajte mu opran pirinač. Kada pirinač postane providan, pa dodajte vino i 1/2 šolje tople vode.

Zatim dodajte pileće meso i začine. Kada pirinač upije tečnost, smesu isipajte u tepsiju. Sipajte 3 šolje toplog pilećeg bujona.

Jelo stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Čim počne da se krčka, rernu isključite. Pirinač će upiti vodu i jelo možete poslužiti za 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: