Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Peljmeni u sosu od pavlake

Peljmeni u sosu od pavlake

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63716450325
Peljmeni u sosu od pavlake
Fotografije: Iliana Stoyanova
2 / 4
21/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Strava su i pripremaju se toliko lako, da dok pomislite na njih već su u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • peljmeni - 450 g, gotovi
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 4 supene kašike, kisela
  • buljon - 1 kockica, teleći
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte zamrznute peljmene u 2 litre kipuće vode. Dodajte bujon i polovinu maslaca. Sačekajte da voda ponovo provri i nakon 5-10 minuta izvadite peljmene i ostavite da se ocede.

Za to vreme počnite sa pripremom sosa od pavlake. U šerpu rastopite drugu polovinu maslaca. Dodajte kiselu pavlaku, iseckan luk i začine. Promešajte, i čim dobijete gladak sos skinite sa vatre.

Nakon toga možete servirate na dva načina. Jedan je da dodate pljemene u šerpu sa sosom, da ih pomešate i servirate.

Druga varijanta je da stavite pljemene u tanjir i u svaku porciju stavite malo sosa od pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: