Hlepčić od belog luka s kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
22/03/2017
"Za žurku, za specijalnu priliku ili za nedeljne porodične ručkove - najukusniji predlog smo spremili specijalno za vas "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 989
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko testo, formirajte okrugli hleb i ostavite 30 minuta da nadođe. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Ostavite hleb da potpuno odstoji.

Ako ne želite da mesite, možete da kupite ceo hleb i s njim da napravite hlebčić.

Isecite hleb po vertikali i horizontali na kvadrate, ali da ne sečete donju koru, ona treba da je cela.

Pomešajte mekani maslac sa istucanim belim lukom i lukom isečenim na sitno.

Smesu od luka stavljate među sve proreze i pospate opet svuda narendanim kačkavaljem.

Uvijate ceo hleb (i odozdo) u alufoliju i stavljate u posudu za pečenje.

Pečete u prethodno zagrejanoj rerni (samo gornja rešetka), na 180 stepeni 20 minuta.

Sklanjate foliju i zapečete između 5 i 10 minuta u zavisnosti od vaše rerne.

Rejting

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar