Hlepčić od belog luka s kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Hlepčić od belog luka s kačkavaljem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
22/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Za žurku, za specijalnu priliku ili za nedeljne porodične ručkove - najukusniji predlog smo spremili specijalno za vas"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko testo, formirajte okrugli hleb i ostavite 30 minuta da nadođe. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Ostavite hleb da potpuno odstoji.

Ako ne želite da mesite, možete da kupite ceo hleb i s njim da napravite hlebčić.

Isecite hleb po vertikali i horizontali na kvadrate, ali da ne sečete donju koru, ona treba da je cela.

Pomešajte mekani maslac sa istucanim belim lukom i lukom isečenim na sitno.

Smesu od luka stavljate među sve proreze i pospate opet svuda narendanim kačkavaljem.

Uvijate ceo hleb (i odozdo) u alufoliju i stavljate u posudu za pečenje.

Pečete u prethodno zagrejanoj rerni (samo gornja rešetka), na 180 stepeni 20 minuta.

Sklanjate foliju i zapečete između 5 i 10 minuta u zavisnosti od vaše rerne.

Rejting

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni: