Praznična pogača sa mlevenim mesom u zalogajima

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
22/03/2017
"Jedna pogača, kojoj ni dame ni gospoda ne mogu da odole - jedite sa zadovoljstvom, uz svežu salatu i hladno pivo "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 301
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi, zajedno sa šećerom rastvorite suvi kvasac i ostavite da se aktivira. U sredinu kupe od brašna sipajte kvasac, so, maslinovo ulje u imesite meko testo. Ostavite na toplom mestu da nadolazi 40 minuta.

Ugrejte ulje u tiganju, upržite sitno naseckani mladi luk, dodajte mleveno meso i mešajte da se meso ne zgrudva, već da bude rastresito. Dodajte mleveni kumin, origano. Ostavite da se ohladi. U posudi promešajte malo paradajz pirea sa 2 kašike maslinoovg ulja.

Nadošlo testo razvucite na površini posutoj brašnom u okruglu koru i uz pomoć čaše ili prstena prečnika 7 cm isecite krugove. Svaki krug lagano prstima raspljeskajte i četkom ih premažite rastvorenim paradajz pireom.

Preklopite krugove po sredini da polovine i stavite po 1 kašiku nadeva od mesa. Poređajte polovine krugova u pleh ili tepsiju jedan do drugog, dok ne napunite posudu. Ako nemate dovoljno krugova, ostatke testa premesite ponovo i isecite nove krugove.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Izvadite pogaču, pospite se naseckanom mirođijom i poslužite uz prazničnu trpezu sa salatom po izboru!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar