Način pripreme
U mlakoj vodi, zajedno sa šećerom rastvorite suvi kvasac i ostavite da se aktivira. U sredinu kupe od brašna sipajte kvasac, so, maslinovo ulje u imesite meko testo. Ostavite na toplom mestu da nadolazi 40 minuta.
Ugrejte ulje u tiganju, upržite sitno naseckani mladi luk, dodajte mleveno meso i mešajte da se meso ne zgrudva, već da bude rastresito. Dodajte mleveni kumin, origano. Ostavite da se ohladi. U posudi promešajte malo paradajz pirea sa 2 kašike maslinoovg ulja.
Nadošlo testo razvucite na površini posutoj brašnom u okruglu koru i uz pomoć čaše ili prstena prečnika 7 cm isecite krugove. Svaki krug lagano prstima raspljeskajte i četkom ih premažite rastvorenim paradajz pireom.
Preklopite krugove po sredini da polovine i stavite po 1 kašiku nadeva od mesa. Poređajte polovine krugova u pleh ili tepsiju jedan do drugog, dok ne napunite posudu. Ako nemate dovoljno krugova, ostatke testa premesite ponovo i isecite nove krugove.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Izvadite pogaču, pospite se naseckanom mirođijom i poslužite uz prazničnu trpezu sa salatom po izboru!