Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevap»Ćevapi na ražnjićima u rerni

Ćevapi na ražnjićima u rerni

Ćevapi na ražnjićima u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Vreme je za jedan jedinstven recept sa mlevenim mesom, koji će vas naterati da poližete prste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • svinjsko meso - 200 g
  • slanina - 100 g dimljena
  • aleva paprika
  • biber
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na mnogo sitne komade. Na isti način postupite i sa slaninom. Pomešajte mleveno meso sa mesom i slaninom.

Dodajte očišćeni i izrendan luk. Začinite (ako je potrebno dodajte so). Zamesite tako da se dobije homogena smesa.

Oblikujte ćevape uz pomoć drvenih ražnjića. Poređajte preko papira ta pečenje, posutog solju.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte uz odgovarajću salatu ili prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: