Turski burek

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
31
1
146
23/03/2017
"Šteta što ste još na dijeti - pripremili smo takav burek, da vas ostavi bez reči "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22 763
  • Pregledi tokom meseca230
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sodu sipati u kiselo mleko. Sir izmrviti u posudi i dodati jaja i kiselo mleko, pa umutiti. U nauljen pleh staviti dve kore. Rastopiti maslac i namazati.

Posuti nadevom i ponovo staviti dve kore i i ponovo namazati maslacem i posuti nadevom. Ponoviti proceduru dok se ne iskoriste svi sastojci. Burek iseći na male kvadratiće.

Umutiti jaja sa svežim mlekom i preliti burek. Posuti semenom i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peći oko 40 minuta.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar