Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od mlevenog mesa sa nadevom od krompira u slanini

Rolat od mlevenog mesa sa nadevom od krompira u slanini

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Rolat od mlevenog mesa sa nadevom od krompira u slanini6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Da li se samo nama čini da će biti mirisno i hrskavo i da će biti izuzetno uz pivo?"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • jaja - 5 komada
  • prezle - 2 kašike
  • krompir - 5 - 6 komada
  • kiseli krastavac - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, iz turšije
  • crvena paprika - 1 komad
  • slanina - 200 g, sirovo sušena
  • kačkavalj - 60 g
  • so
  • biber
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso začinite začinima - 3 prstohvata soli, 2 prstohvata bibera i 2 prstohvata kumina. Prezle potopite u malo vode i kada nabubre, dodajte ih u meso sa jednim jajetom. Umesite dobro i ostavite meso da odmori pola sata.

Ogulite krompir, naseckajte ga na kockice i prelijte vodom da ih voda prekrije. Dodajte 1 kašičicu vegete i kuvajte ih 20 minuta.

Ocedite krompir i lagano ih izgnječite. Dodajte jedno jaje i umešajte ga u krompir.

Ostala 3 jaja skuvajte za nadev.

U vatrostalnoj posudi za biskvit poređajte režnjeve slanine, koja je tanko nasečena, tako da se preklapaju po malo i da im krajevi vire izvan kalupa.

Na dno stavite polovinu mlevenog mesa, odozgo poređajte četvrtine kuvanih jaja. Posle stavite krompir i dobro ga rasporedite, a preko njih - krastavac nasečen na trake, kao i papriku i šargarepu. Na kraju završite sa preostalim mlevenim mesom i prebacite trake slanine preko svega formirajući rolat.

Stavite rolat da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

Čim se zarumeni, izvadite rolat iz rerne i okrenite ga u drugu posudu.

Pospite ga kačkavaljem i vratite u rernu na kratko da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: