Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Fokača»Pica-fokača

Pica-fokača

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Pica-fokača
Fotografije: Fati Kamberova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Iz srca Italije direktno na vašu trpezu - mirisna pica-fokača"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • mlaka voda - 1 šolja
  • jogurt - 1/2 šolje
  • sveži kvasac - 42 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • brašno - koliko je potrebno
  • za preliv
  • sok od paradajza - 2 šoljice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • kečap - 1 kašika
  • bosiljak - 1 kašičica
  • kobasica
  • sir - 40 g
  • kukuruz
  • masline - 4 - 5 komada
  • pečena paprika - 1 komad
  • mocarela
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi i jogurtu rastvorite sveži kvasac. Dodajte šećer, so, umućeno jaje i maslinovo ulje. Dobro promešajte. Dodajte prosejano brašno i umesite meko testo. Gotovo testo premažite obilno maslinovim uljem i ostavite na toplom mestu 1-2 sata, pokriveno krpom da nadođe.

Nadošlo testo podelite na 2 dela, jedan iskoristite za picu-fokaču, a drugi za druge specijalitete po vašoj želji.

U nauljenu tepsiju razvucite testo.

U posudi umutite sok od paradajza, paradajz pire, kečap i suve začine - bosiljak i origano. Premažite testo gotovim sosom i odozgo poređajte ostale sastojke.

Pripremljenu picu-fokaču ostavite da odstoji još 10 minuta i pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: