Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Rolat sa tikvicama i kačkavaljem

Rolat sa tikvicama i kačkavaljem

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139362k31
Rolat sa tikvicama i kačkavaljem
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
27/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Ukusan rolat od povrća sa aromatičnim nadevom - neodoljiv predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • senf - 1 supena kašika
  • tikvice - 1 komad, mala
  • beli luk - 2 čenja
  • mirođija
  • biber
  • kačkavalj - 50 g rendan
  • nadev
  • ajvar - 3 supene kašike
  • mocarela - 60 g
  • kačkavalj - 100 g (za posipanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se izrenda i ostavlja se posoljena 10-15 minuta da pusti vodu.

Ocedite dobro i dodajte umućena jaja, senf, biber, kačkavalj i mirođiju.

Promešajte dobro smesu i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje (možete da je namažete papir odozgo da se ne zapele jaja). Pecite na donjoj rernu dok kora ne bude gotova na oko i sa lepom zlatnom bojom.

Izvadite iz rerne, odvojite od papira i celu koru namažite ajvarom ili krem sirom, (nadev je po izboru i možete staviti i pečurke, masline, dimljeno meso ili šta god volite).

Pažljivo poređajte mocarelu i uvijte u rolat. Pospite odozgo rendanim kačkavaljem i dopecite još 4-5 miuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: