bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Stelirisani kiseli kupus

Stelirisani kiseli kupus

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Stelirisani kiseli kupus
Fotografije: Anonimen
1 / 7
28/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
"Nemojte da vas brine to što ćete vam na kraju zime ostati kiselog kupusa. Mi ćemo vam pokazati kako da ga sačuvate i da uživate u njemu još dugo!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 7 glavica ili 5 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati.

Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom.

Zatvoriti hermetičkim poklopcima ili običnim. Tegle staviti u kazan sa vodom da budu oblivene i, kad voda provri, meriti 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: