Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa belim lukom i kačkavaljem

Piletina sa belim lukom i kačkavaljem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Piletina sa belim lukom i kačkavaljem
Fotografije: Djemile Cheshlieva
4 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Prava poslastica je ova piletina sa kačkavaljem, majčinom dušicom i paprikama."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • paprika - 3 komada, crvena
  • ljuta paprika - 2 - 3 komada (po želji)
  • beli luk - 5 čenova
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
  • biber
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite piletinu - ako koristite celo pile istranžirajte ga, a ako koristite batake presecite ih na 2 dela.

Beli luk naseckajte sitno, ugrejte tiganj i upržite beli luk u ulju nekoliko sekundi. Sklonite tiganj i u njega stavite smeđi šećer i začine. Promešajte.

U pleh, u kome ćete peći piletinu, stavite malo ulja, poređajte piletinu, između stavite nasečene paprike i iscedite sok od limuna.

Mali deo smese sa belim lukom odvojite, a preostalom prelijte piletinu. Ako volite ljuto, stavite 2-3 ljute paprike između mesa.

Pleh stavite u rernu na 170 stepeni oko jednog sata i nemojte sipati nikakvu tečnost, jer će piletina pustiti masnoću, koja je dovoljna da se ispeče.

Pogledajte s vremena na vreme za vreme pečenja i ako meso počne da gori odozgo, pokrijte ga aluminijumskom folijom, ali ne zatvarajte pleh.

Nakon jednog sata izvadite pleh i obilno narendajte kačkavalj preko pečenog mesa, pospite odvojenim delom smese od belog luka i ponovo vratite u rernu dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: