Način pripreme
Očistite piletinu - ako koristite celo pile istranžirajte ga, a ako koristite batake presecite ih na 2 dela.
Beli luk naseckajte sitno, ugrejte tiganj i upržite beli luk u ulju nekoliko sekundi. Sklonite tiganj i u njega stavite smeđi šećer i začine. Promešajte.
U pleh, u kome ćete peći piletinu, stavite malo ulja, poređajte piletinu, između stavite nasečene paprike i iscedite sok od limuna.
Mali deo smese sa belim lukom odvojite, a preostalom prelijte piletinu. Ako volite ljuto, stavite 2-3 ljute paprike između mesa.
Pleh stavite u rernu na 170 stepeni oko jednog sata i nemojte sipati nikakvu tečnost, jer će piletina pustiti masnoću, koja je dovoljna da se ispeče.
Pogledajte s vremena na vreme za vreme pečenja i ako meso počne da gori odozgo, pokrijte ga aluminijumskom folijom, ali ne zatvarajte pleh.
Nakon jednog sata izvadite pleh i obilno narendajte kačkavalj preko pečenog mesa, pospite odvojenim delom smese od belog luka i ponovo vratite u rernu dok se kačkavalj ne istopi.