Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec punjen pirinčem i iznutricama

Zec punjen pirinčem i iznutricama

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Zec punjen pirinčem i iznutricama
Fotografije: NEVI
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
10
"Izvolite na večeru prijatelji! Danas pripremamo punjenog zeca sa pirinčem i iznutricama u rerni"

Potrebni sastojci

  • zec - 3 - 4 kg, ceo
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika (ili origano)
  • piskavica - 1/2 kašike
  • so
  • biber
  • belo vino - 300 ml
  • za nadev
  • iznutrice - od zeca
  • pirinač - 150 - 200 g
  • crni luk - 200 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • so
  • biber
  • čubar - ili origano po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite zeca u odgovarajuću tepsiju, napravite marinadu od začina i ulja i premažite zeca sa svih strana.

Sipajte pirinač u šerpu sa vodom i kuvajte dok ne bude napola kuvan. U odgovarajućem tiganju ugrejte ulje i upržite sitno naseckane iznutrice i luk, dodajte oceđeni pirinač i začinite.

Skinite sa vatre i gotovim nadevom napunite zeca. Ušijte ga koncem ili učvrstite čačkalicama i vežite noge koncem da sačuva oblik prilikom pečenja.

Nalijte vino i pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov, a s vremena na vreme ga prelivajte sosom, kako ne bi bio suv.

Zec punjen pirinčem i iznutricama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: