Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerica na venecijanski način

Džigerica na venecijanski način

Džigerica na venecijanski način
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Samo amateri se voze gondolama u Veneciji. Profesionalci koriste posete da probaju najukusniju teleću džigericu na venecijanski način"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 500 g
  • crni luk - 1 kg
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kruške - 2 komada, tvrde
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite džigericu na kriške.

Očistite luk i nasecite ga na trakice.

Ugrejte maslac sa malo maslinovog ulja. Stavite luk i prodinstajte ga dok ne omekša uz neprestano mešanje, kako ne bi zagoreo ili se zalepio.

Dodajte džigericu u tiganj. Pržite je sa obe strane oko 5-6 minuta. Posolite i pobiberite.

Očistite kruške i nasecite ih na kriške.

Karamelizirajte šećer u drugoj posudi i dodajte 1 kašiku maslinovog ulja. Stavite kruške i karamelizirajte ih oko 3-4 minuta sa obe strane.

Servirajte džigericu sa lukom i karamelizovanim kruškama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: