Način pripreme
U posudu sipajte jednu šoljicu toplog mleka, šećer, kvasac i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira. Umutite jaja sa ostalim namirnicama, prosejte brašno i umesite lepo, glatko testo.
Ostavite pokriveno na toplom da nadođe, a zatim podelite testo na pet delova (različitih veličina - jedan najveći, dva iste veličine, jedan manji i jedan najmanji). Od najvećeg dela testa razvucite koru, premažite je svinjskom mašću i pospite sirom. Umotajte je u rolat i secite rolat na kolutove debljine 1 cm, koje ređate po obodu tepsije.
Od drugog po veličini dela testa napravite glatku loptu, koju sklonite sa strane, a od drugog dela razvucite koru, isecite je na trake i njima ukrasite odvojenu loptu, koju postavljate u centar.
Od još manjeg dela, isto napravite koru, premažite i umotajte u rolat. Rolat secite na kolutove i postavite ih između većih kolutova u tepsiji.
Od najmanjeg dela testa napravite dekoraciju, tako što testo obojite bojom, ispletite pletenice i napravite veliko i malo srce.
Ostavite pogaču da nadođe, a zatim je premažite žumancem, pospite susamom i pecite u zgarejanoj rerni oko 40 minuta na 160 stepeni.