Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Zdrava pogača sa kačkavaljem

Zdrava pogača sa kačkavaljem

Zdrava pogača sa kačkavaljem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Neverovatno miriše, odličnog je ukusa, a povrh toga je i zdrava"

Potrebni sastojci

  • tipsko brašno - 400 g
  • graham - 200
  • raženo brašno - 100 g
  • pirinčano brašno - 100 g
  • kvasac - 1 pakovanje suvi /10 g/
  • himalajska so - 1 kašičica
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • kačkavalj - 150 g niske masnoće
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve vrste brašna. Dodajte kvasac, so, šećer i maslinovo ulje. Sipati u tankom mlazu mlaku vodu dok se brašno ne navlaži. Zamesite testo.

Testo je gotovo kada se formira kugla. Pokrijte posudu krpom.

Pustite da se testo odmori i opusti.

Gotovo testo razvucite na pobrašnjenoj površini i formirajte pogaču.

Stavite pogaču u suv i naulejni pleh.

Pecite hleb u rerni, počev od 50 stepeni i postepeno do 200 stepeni.

Pre nego što pogača bude gotova, pospite je rendanim kačkavaljem i pecite dok se ne istopi.

Zdrava pogača sa kačkavaljem je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: