Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Brza Predjela»Riblji filet u kukuruznom pohovanju

Riblji filet u kukuruznom pohovanju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Riblji filet u kukuruznom pohovanju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
26/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Savršena pohovana riba koju možete garnirati miksom zelene salate i čašom ohlađenog belog vina, molim..."

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 400 g, filet
  • kukuruzno brašno - 6 supenih kašika, fino
  • prezle - 6 supenih kašika
  • jaja - 2 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • ruzmarin - prstohvat
  • ulje - za prženje ribe
* merne jedinice

Način pripreme

Tolstolobika naseckamo na jednake komade širine otprilike 2-2.5 cm.

U posudicu stavljamo brašno i so tako što dobro izmešamo.

Svaku trakicu uvaljamo u fino kukuruzno brašno.

U drugoj posudici mutimo oba jaja dok se ne dobije homogena smesa.

Uvaljane komadiće ribe umačemo u jaja, nakon čega uvaljamo u prezle, u kojima će biti prstohvat ruzmarina.

Zagrevamo u posudi dovoljno ulja i pržimo riblje filete dok se ne dobije prijatna boja.

Na papirni ubrus stavljamo isprženu pohovanu ribu, kako bi upila višak masnoće, i tada poslužujemo riblji filet u kukuruznom pohovanju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: