Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Sočna teletina na baštovanski način

Sočna teletina na baštovanski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Sočna teletina na baštovanski način
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Garantujemo vam da ovako sočnu teletinu još niste probali - sa svežim povrćem iz bašte"

Potrebni sastojci

  • teletina - 800 g (junetina) sa kostima
  • šargarepa - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • zelena paprika - 2 komada
  • krompir - 5 komada (srednje veličine)
  • luk - 2 glavice (srednje veličine)
  • majoran
  • nana
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teletinu isecite na veće komade.

Povrće isecite na kockice, a luk krupnije.

U šerpu sipajte malo ulja i propržite meso, a zatim dodajte povrće i propržite sve zajedno /bez paradajza i krompira/.

Dodajte alevu papriku i sipajte vodu, poklopite i ostavite da se jelo kuva na tihoj vatri.

Nakon sat vremena, proverite da li se meso skuvalo i ako je mu treba još malo kuvanja, dodajte paradajz i iseckane krompire, posolite i začinite po želji. Ostavite tako da se kuva, sve dok se meso i krompir ne skuvaju u potpunosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: