Pogača Morska zvezda

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70033
06/04/2017
"Sačuvajte lepe letnje uspomene s ovom ukusnom i lepom pitom Morska zvezda!"
Priprema55 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno95 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano354
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Blago zagrejte sveže mleko. Odvojte u posudu malo mleka, namrvite kvasac u njega i sa šećerom i jednom kašičicom brašna promešajte i čekajte da se aktivira. Prosejte brašno i sa ostalim namirnicama zamesite glatko testo, ostavite da nadođe, nakon čega ga podelite na 6 jednakih lopti.

Dve lopte razvijte na dve jednake pravougaone kore, namažite jednu s maslacem i prekrijte drugom. Nacrtajte 4 romba i isecite ih, poređajte ih u krst u posudi za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Zasecite krajeve i rastvorite da se napravi otvor.

Sa druge dve lopte na isti način i ređajte jedna na drugu, ne brinite se ako centar bude previsok - to je cilj. Od poslednje dve lopte ređaju se samo dva veća romba i prerežu se po sredini. Postave se najviše, a od ostalih trouglova se formira sredina i postave se pod razreze.

Ne trudite se da trouglovi budu jednaki, čak treba da su različiti da se dobije prava Morska zvezda.

Kada pogača naraste, mažem je žumancem i pečemo na 160 stepeni.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar