Način pripreme
Operite i osušite ćurku. Pomešajte meki maslac s majčinom dušicom, belim lukom, soli po ukusu, 1 kašikom narendane pomorandžine kore, soja sosom i malo limunove kore. Začinjeni maslac se uvije u aluminijumsku foliju i ostavi se dok se ne stegne.
Pažljivo odvojite kožicu ćurke rukom i posolite odozdo. Ravnomerno rasporedite i kriške začinjenog maslaca.
Na dno velike i duboke đuvečare stavite luk isečen na kolutove i posolite dok mešate. Odozgo stavite začinjenu ćurku i prelijte je sokom jedne pomorandže, jednog limuna i pospite zrna bibera.
Pre nego što pokrijete folijom odozgo, poređajte kolutove pomorandže preko ćurke. Jelo se peče 4 sata na 170 stepeni.
Pečenu ćurku s pomorandžama možete da servirate sa krompir pireom ili pireom napravljenim od pasiranog luka i sosa od pečenja.