Ukusno crveno sočivo sa belim lukom

Ukusno crveno sočivo sa belim lukom

Ukusno crveno sočivo sa belim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
09/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Sočivo bez belog luka je kao, pa...Kao supa sa lopticama bez loptica"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva.

Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk. Sipajte 3-4 kapi ulja i ostavite da se krčka. Kad je skoro gotova sipajte sok od paradjza.

Nakraju napravite zapršku od ulja, 1 kašičice brašna i aleve parpike, ali da vam ne bi smetalo želudcu samo ugrejte ulje i sipajte u šočivo, a alevu paprku dodajte pre toga. Pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: