Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Domaći peljmeni sa pavlakom

Domaći peljmeni sa pavlakom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaći peljmeni sa pavlakom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Peljmeni sa pavlakom, koji se tope u ustima Bez sumnje ih treba probati."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 320 g
  • jaje - 1 komad + 1 belance
  • voda - 120 ml, mlaka
  • so - 1 kašika
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • crni luk - 30 g
  • sveže mleko - 160 ml
  • brašno - 20 g
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • za sos
  • sir - 150 g
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • ulje - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev:

U mleveno meso dodajte smrvljeni beli luk, naseckani crni luk i sveže mleko. Posolite po ukusu. ostavite nadev 15 minuta da primi arome.

Za testo:

Posebno pripremite testo za peljmene od brašna, soli, jaja i mlake vode. Ostavite ga da odmori 30 minuta. razvucite ga u koru iz koje isecite krugove čašom za vino.

U svaki krug stavite deo nadeva, preklopite i pritisnite krajeve, koje ste premazali sa malo belanca. Možete ih i pažljivo pritisnuti viljuškom, da budu lepše.

Stavite posoljenu vodu da proključa i u nju stavljajte peljmene, koje kuvate dok ne uzađu na površinu.

Za sos:

Masalc rastopite i u njega dodajte pavlaku i sir. Pržite dok se sir ne rastopi. Gotove peljmene prellijte sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: