Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija sa zeljem i kiselim mlekom

Janija sa zeljem i kiselim mlekom

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
398966
Janija sa zeljem i kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
11/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Vreme je sve toplije, odeća se menja, a vreme je da povedete računa i o figuri - počnite od kuhinje i od ove ukusne janije sa zeljem i kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • zelje - 500 g
  • luk - 1 veza svežeg
  • brašno - 1 kašika proprženog
  • ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • beli luk
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Tokom zime možete koristiti zamrznuto zelje, tako što ga pre korišćenja izblanširate u vrućoj vodi, ocedite i sitno iseckate.

U vrućem ulju propržite sitno iseckan luk. Dodajte zelje, so i 1 šolju vode i prodinstajte.

Kada se dovoljno prodinsta, dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte 1/2 šolju vode. Kada proključa, dodajte kašiku proprženog brašna sa malo vode.

Pre serviranja dodajte 1-2 kašike kiselog mleka (ili više, koliko želite) sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: