Način pripreme
Umutite jaje, dodajte vodu i brašno. Umesite testo i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Za to vreme začinite mleveno meso, naseckajte luk na sitno i dodajte ga u meso sa solju i biberom.
Podelite testo na 4 dela i napravite ih u oblik rolata. Ove rolate secite na kolutove oko 1 - 1, 5 cm i svaki kolut razvucite odvojeno, dok ne dobijete krug prečnika oko 4-5 cm.
Punite krugove sa po 1 kašičicom mlevenog mesa i preklopite testo na pola - da dobijete polukrug. Jako pritisnite krajeve da se spoje i zamotajte ih u krug (kao na slici).
Pripremljene peljmene kuvajte u slanoj vodi, ali nemojte stavljati više od 10 u isto vreme i spuštajte ih jedan po jedan da se ne zalepe.
Kuvajte pelmene dok ne isplivaju na površinu - oko 5 minuta. Poslužite ih tople i prelijte ih pavlakom.