Način pripreme
Umutite jaja zajedno sa šećerom veoma dobro dok ne pobeli. Dodajte brašno i vanilu.
Na papiru za pečenje koji se postavili u posudu za pečenje iz rerne, napravite šare leoparda.
Za ovaj cilj najpre odvojte smeu od patišpanja u dve šoljice. Jednu obojte kakaom, a drugu obojte narandžastom poslastičarskom bojom.
Svaka obojena smesa se sipa u odvojeni kornet, napravljen od pekarskog papira. Isecite vrh i koristite umesto šprica. Prvo isrctajte krugove od tamne smese, a nakon toga popunite svaki krug iznutra narandžastom smesom.
Rernu prethodno zagrejte na 180 stepeni i stavite posudu da se šara sasvim blago ispeče, ne više od dva minuta.
Izvadite iz rerne ali je ne isključujte. Izlijte smesu za patišpanj na već zapečenu šaru. Vratite ponovo u rernu i ispecite koru 10-12 minuta. Izvadite i sklonite papir.
Za nadev:
Zagrejte sveže mleko i prelijte iseckane orahe. Sačekajte da se prohlade. Umutite meki maslac s tri kašike šećera u prahu.
Dodaje džem i orahe. Promešajte smesu i namažite kore s gornje glatke strane.
Uvijte rolat da se vidi šara leoparda.