Kolač sa kokosom i kremom Dulce de leche

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
270
20/04/2017
"Pripremićemo krem uz pomoć mikrotalasne i obećavamo da će vam se dopasti "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano494
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 100 ml
  • kiselo mleko - 150 g
  • vanila - 1 kesica
  • kokosovo brašno - 100 g (najkvalitetnije)
  • brašno - 200 gr
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • dulce de leche - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Dobro umutite jaja sa šećerom. Uz neprestano mućenje dodajte kiselo mleko i ulje.

2. Dodajte kokosovo brašno (ostavite 3-4 kašike za posipanje kolača na kraju) i brašno, koje ste prosejali sa praškom za pecivo, vanilom i prstohvatom soli. Promešajte pažljivo drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Sipajte smesu u nauljen i pobrašnjavljen kalup i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni (35-40 minuta).

4. Kada je kolač gotov, ostavite ga da se prohladi 10-15 minuta, pre nego što ga izvadite iz kalupa.

5. Ugrejte u mikrotalasnoj ili na vatri Dulce de leche krem i premažite dobro površinu prohlađenog kolača.

6 Pospite kokosovim brašnom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar