Punjena jagnjeća plećka za Uskrs

Punjena jagnjeća plećka za Uskrs
23/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije5
"Punjena jagnjeća plećka za Uskrs je prava klasika, ali istina je da ovo ukusno jelo ima mesto na našoj trpezi tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 komad jagnjeće plećke i oko 500 g jagnjećih iznutrica
  • luk - 3 veze, mladi
  • beli luk - nekoliko struka mladog
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • nana
  • peršun - 1 veza
  • ulje - 150 ml
  • maslac - 125 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro iznutrice i stavite ih da se kuvaju. Ostavite ih da se ohlade i sitno iceckajte.

Ugrejte ulje i stavite da se dinsta iseckan mladi luk, a nakog toga i beli luk. Dodajte pirinač, promešajte i sipajte iznutrice. Začinite solju i dospite 2 šolje bujona iz iznutrica.

Promešajte, sačekajte da pirinač nabubri i dodajte začine po ukusu. Skinite nadev sa vatre.

Operite jagnjeću plećku, napravite džep na njoj i lepo posolite svuda.

Napunite je nadevom i ušijte. Stavite je u namazan pleh, oblino namažite rastopljenim maslacem i alevom paprikom.

Dospite u pleh oko 300 ml bujona i lepo pokrijte folijom, Stavite punjenu plećku za Uskrs da se peče oko 3 sata na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: