Način pripreme
Jagnjeća crevca izokrenite sa oguljenim štapićem i dobro operite pod mlazem tečuće vode. Stavite zajedno sa jagnjećom džigericom u šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte dok ne bude polugotovo.
Penu tokom kuvanja uklonite, bujon sačuvajte, iznutrice ocedite i isecite na kockice i vratite u bujon, tečnost treba da bude oko litar i po.
Šargarepu očistite, isecite i dodajte čorbi. Pirinač operite i sipajte u šerpu i kuvajte dok ne bude gotov. U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk dok ne omekša, sklonite sa vatre i pomešajte sa alvom paprikom.
Sipajte u čorbu, promeđajte i posolite i pobiberite.
Napravite zapršku od umućenog žumanceta sa kiselim mlekom, a može i sa celim jajetom. Pomešajte sa malo toplog bujona i vratite u čorbu. Na kraju dodajte začine, prstohvat origana i obavezno svežu nanu, istno iseckanu.
Poslužite čorbu dok je topla, a ukus je neverovatan!