Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa kroasanima

Čokoladna torta sa kroasanima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Čokoladna torta sa kroasanima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Evo ovu čokoladnu bombu možete pripremiti sa samo 3 kroasana i litae mleka Samo hrabro!"

Potrebni sastojci

  • kroasan - 3 komada ( može keks ili ostatci od milibrota ili keksa)
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • žumance - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • voda - 200 ml
  • kakao - 30 g
  • bela čokolada - 100 g ( ili strugotine za ukras)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo mleko sa šećerom da provri. Postepeno dodajemo smesu od prethodno umućenih žumanaca, rastvoreno brašno u vodu i kakao, neprestano mešajući. Držimo na vatri 3-4 minuta i skidamo. Lagano se hladi.

U kalup za torte sa obručem ređamo komade onoga šta nam je ostalo (kolač, keks, milibrot ili kroasani).

Od dobijenog krema odvajamo za premazivanje torte, a preostali deo sipamo preko kore i ostavljamo da se stegne u frižideru.

Vadimo tortu iz kalupa i mažemo kremom sa svih strana, posipamo rendanom belom čokoladom ili nekim drugim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: