Način pripreme
Operite i iscedite sočivo, pirinač i bulgur. Stavite ih da se kuvaju u vodi. Kuvajte oko 15 minuta, a u međuvremenu oljuštite i narendajte krompir i dodajte ga u sočivo. Kuvajte još 15 minuta ili dok krompir ne omekša.
Za to vreme naseckajte sitno luk i šargarepu. Ugrejte maslinovo ulje i upržite ih dok ne omekšaju. Dodajte sitno naseckani beli luk, paradajz pire, alevu papriku i biber, nanu i posolite po ukusu.
Promešajte dobro i kuvajte 2-3 minuta. Dodajte jednu kutlaču supe od kuvanog sočiva i dobro promešajte.
Sipajte ovu smesu u šerpu sa čorbom. Promešajte dobro i ostavite da se kuva još 10 minuta na slaboj vatri.
Ako želite da čorba bude ređa, stavite više vode. Kod serviranja, ako volite, pospite malo čilija preko čorbe.