Način pripreme
Gusta indijska čorba od crvenog sočiva, koju možete servirati uz ravan hleb i uživati u autentičnoj indijskoj atmosferi kod kuće.
Izrendajte očišćenu šargarepu u posudu.
Izgnječite zrna kardamona, slačice, karanfilića i kumina.
Izrendajte đumbir i beli luk, a luk sitno iseckajte.
Ugrejte maslinovo ulje u kaseroli ili šerpi i pržite luk i šargarepu sa prstohvatom soli, nakon toga stavite izgnječene začine + đumbir i beli luk.
Kuvajte oko 3 minuta, nakon toga dodajte kurkumu i mrvljenu suvu ljutu papriku.
Nastavite da mešate još tri minuta i sipajte oko 400 ml vode, kokosovo mleko i mleveni ili isečeni paradajz iz konzerve.
Mešajte i kad čorba provri stavite sočivo, još soli i sok od jednog malog limuna.
Kuvajte 15-20 minuta poklopljeno ili dok se sočivo ne skuva idelano i dok ne dobijete gustu i aromatičnu čorbu od sočiva. Ako želite možete je razrediti sa još malo tečnosti, nije problem.
Na kraju začinite biberom, malo maslinovog ulja i iseckanim svežim listovima korijandera (po želji).
Servirajte indijsku čorbu toplu i u društvu pljosnatog indijskog hleba.
Prijatno!