Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Čorba od Sočiva»Turska čorba od crvenog sočiva

Turska čorba od crvenog sočiva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Turska čorba od crvenog sočiva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
12/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Turska čorba od crvenog sočiva se može servirati sa zlatnim krutonima."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 540 g
  • ulje - 50 ml
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 3 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • vrela voda - 2 l
  • miks bibera - 1/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • peršun - 1 veza
  • za preliv
  • ulje - 7 supenih kašike
  • pul biber - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu tursku čorbu operemo šargarepu, oljuštimo i izrendamo.

Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo.

Šargarepu i luk stavljamo u vok tiganj.

Dodajemo ulje i dinstamo na umerenoj vatri 10 minuta.

Beli luk očistimo i sitno iseckamo, nakon toga dodajemo povrće u tiganju.

Promešamo i pržimo 3 minuta.

Paradajz operemo i izrendamo, nakon toga dodajemo u povrće.

Dodajemo šećer, promešamo dobro i pržimo 5 minuta.

Dodajemo crveno sočivo, vrelu vodu, so i miks bibera.

Kvamo 15 minuta, nakon toga skidamo sa vatre.

Pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu krem čorbe od sočiva.

Ugrevamo 7 supenih kašika ulja dobro, nakon toga skidamo sa ringle.

Dodajemo pl biber i dobro pormešamo.

Peršun očistimo, operemo i sitno iseckamo.

Supu od crvenog sočiva serviramo sa maslacem sa pul biberom i posipamo peršunom.

Turska čorba od crvenog sočiva se može servirati sa zlatnim krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: