Čizkejk od jagoda sa kiselom pavlakom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
469
373
Čizkejk od jagoda sa kiselom pavlakom1 / 5
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
"Idealni čizkejk je lak, mirisan, ukusan i priprema se lako. Idealni čizkejk je ovaj od jagoda sa pavlakom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i indijski orah. Promešajte ih sa rastopljenim maslacem i napravite koru, koju rasporedite po dnu i zidovima kalupa za tortu. Stavite je u frižider na 1 sat.

Za to vreme u čoper stavite maskarpone, kiselu pavlaku, sveže mleko, šećer i koru od limuna. Ispasirajte i napravite krem. Njega sipajte preko kore i vratite ponovo u frižider.

Očistite i operite jagode. Prepolovite ih i ostavite u metalnu posudu. Preko njih pospite šećer i sačekajte 2-3 sata. Nakon toga jagode ugrejte na slaboj vatri i mešajte masu oko 10 minuta.

Masu skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Promešajte je sa želatinom, koji ste pripremili prema uputstvu na kesici. Dobro promešajte.

Dajte vremena smesi da se ohladi i nakon toga njom prelijte čizkejk. Vratite u frižider na 7-8 sati.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: